Ardagh Glass Holmegaard – det gamle, hæderkronede Holmegaard Glasværk – Danmarks sidste glasværk, som i dag producerer konsumglas til bl.a. fødevareindustrien, bryggerier m.fl.. Her kører ovnene året rundt på fuldt blus. For mister ovnene strømmen, bliver de hurtigt for kolde. Så størkner glasset i ovnene, så de skal bygges op fra grunden.

Derfor var det et kapløb med tiden, da en gammel eltavle eksploderede på glasværket. For den skulle erstattes med en ny, inden ”glasset frøs”. Læs med, og få den spændende beretning!

Glasproduktion kræver enormt høje temperaturer, for at glasset kan holde sig flydende. Går strømmen, så der slukkes for varmen midt i en produktion, har du kun kort tid til at gribe ind, før glasset i ovnene størkner.

Sker det, skal ovnen ofte brækkes ned og genopbygges på ny. Det er en meget dyr og ressourcekrævende opgave, der kun kan udføres af specialister fra udlandet. Ikke nok med at millionerne ruller ud, – men glasværket står  stille og kan ikke overholde sine leveringsaftaler, og Danmark kommer derfor hurtigt til at mangle ølflasker, marmeladeglas m.m..

Derfor betyder en stoppet ovn både masser af udgifter og tab af prestige.

Et kapløb med tiden

Tiden var knap da en gammel eltavle eksploderede på glasværket. For blev den gamle tavle ikke erstattet med en ny – som skulle bygges op fra bunden – i løbet af 24 timer, ville ovnen fryse til (som det hedder i branchen). Og så skulle den bygges op på ny.

Det vidste vi hos AUTOMATIC SYD. Så da opkaldet kom, gik vi med det samme i gang med at designe og opbygge en ny eltavle.

En af Danmarks største elforbrugere

Udover tiden var der en anden udfordring, ved at skulle bygge den nye eltavle. Ardagh Glass Holmegaard hører til en af de mest strømforbrugende virksomheder herhjemme. For ovnene bruger masser af strøm til opvarmning og drift. Det kan blandt andet ses på de mange højspændingsledninger, som løber til fabrikken fra flere forskellige sider i landskabet.

Derfor var det de helt store og kraftige komponenter, vi skulle have fat i, da vi gik i gang med at genskabe eltavlen. For når det skal gå så stærkt, handler det i første omgang om at genskabe den eltavle, der var eksploderet, så ovnen kan komme i gang igen. Der er ikke tid til at være alt for kreativ og nytænkende i den slags situationer – det kan komme senere.

Men heldigvis sikrede vores egenproduktion og store lagerkapacitet , at vi kunne starte  produktionen af den nye tavle øjeblikkeligt.

Ovnen blev reddet

Derfor kunne vi i tæt samarbejde med glasværkets egen elafdeling få opbygget den nye eltavle til tiden, så ovnen blev reddet og produktionen kom i gang igen.

”Med hurtig og kompetent hjælp fra AUTOMATIC SYD fik vi lynhurtigt en ny eltavle, og gang i ovnen igen inden det var for sent. Det sparede os for en dyr regning til en genopbygning af ovnen, og sikrede, at vi ikke tabte anseelse hos vores kunder”, fortæller Ulrich Buch, el-chef hos Ardagh Glass Holmegaard.

Mangeårig tæt samarbejde

Hændelsen blev en bekræftelse på, at mange års tæt samarbejde mellem Ardagh Glass Holmegaard og os,  og vores dybdegående kendskab til Holmegaards produktion, behov og el-tavleanlæg gør, at vi kan accelerere hurtigt når det er nødvendigt. Vi  bliver næsten betragtet som en del af deres egen el-afdeling.

Vi har gennem tiderne leveret nye eltavler til alle produktionsafsnit, ovne mv., så glasværket i dag fremstår med et fuldt opdateret og moderne el-tavleanlæg, der muliggør en driftssikker og stabil produktion.

Er din produktion afhængig af eltavler?

Så tager vi gerne en snak om, hvordan vi kan sikre jer bedst muligt mod pludselige driftsstop gennem et løbende, tæt samarbejde.

Kontakt os i dag, og få sikret jeres produktion.

Vi står klar til at hjælpe dig

Står du mangler sparring til et projekt, har du en udfordring med en nuværende eller en ny applikation eller vil du “blot” bestille en eltavle, så finder du her en liste over kontaktpersoner, som står klar til at hjælpe dig.

Søren Juul Automatic Syd

Søren Juul

Salgschef Mobil: +45 40 17 15 05 | Mail sjn@automatic-syd.dk

Hans Chr. Petersen

Salg Mobil: +45 20 49 73 82 | Mail: hcp@automatic-syd.dk
Peter Agerbæk, Automatic Syd

Peter Agerbæk

Salg Mobil: +45 61 20 36 19 | Mail: pag@automatic-syd.dk
Rene Blank, Automatic syd

René Blank

Afdelingsleder – Service Mobil: +45 61 61 22 40 | Mail rnb@automatic-syd.dk